Gea Patricia Dressage

Melko monelle on fb:n kautta tullut tutuksi tyttäremme Gea Patricia. Patrician elämä hevosten parissa alkoi heti syntymästä saakka hänen viettäessään aikaansa vaunuissa tallin käytävällä vanhempien siivotessa karsinoita tai hevosia hoitaessa.
Unen määrän vähentyessä ja koppavaunujen vaihduttua avonaisempiin oltiin aivan uuden haasteen edessä. Vaikka kävely ei vielä sujunutkaan osasi tuo pieni luikero kiemurella pois vaunuista huolimatta lähes puolimetrisestä kasasta leluja päällään sillä polte oli kova päästä oikeisiin tallitöihin.
Niinpä vahinkoja välttääkseen osoittautui parhaaksi sijoituspaikaksi tyhjä turvekarsina jonka oven sai suljettua.
Turpeesta syntyi pienen taiteilijan luomuksina mitä hienoimpia kasoja ja taisi niissä joskus olla mukana sitä itseään..., puhumattakaan naaman värityksestä.

Gea Patricia Dressage on lokakuussa 2007 syntyneen Patrician oma www-sivu jonka tarkoitus on kertoa tämän pienen heppatytön matkasta hevosten ja ponien keskellä.

 

Tervetuloa mukaan matkalle!

 

 


 

 • Voihan Appa!

   

   

   

   

  Appan ja Tallimestarin yhteisestä alkutaipaleesta joka huipentui helatorstaina Sipoossa pidettyyn rotunäyttelyyn ja sen yhteydessä olleisiin käyttöluokkiin kertova artikkeli löytyykin jo tältä sivustolta mutta lisää on luvassa.

  Sipoossa keskivaikean ratsastusluokan toinen sija mahdollisti Patricialle ja Appalle osallistumisen myöhemmin syksyllä pidettävään käyttöluokkien finaaliin joka on kutsukilpailu. Tänä vuonna finaali järjestettiin eliittinäyttelyn yhteydessä Hyvinkäällä Kytäjän Ratsutallilla 23.09.2018

  Toinen kutsu samaiseen finaaliin tuli ratsukolle vielä kesäkuussa Vitikkalassa järjestetyn rotunäyttelyn yhteydessä ratsastetusta keskivaikeasta käyttöluokasta jossa ratsukko palkittiin toisella sijalla. Vitikkalan näyttelyn jälkeen ratsukon tiet erkanivat hetkeksi Appan suunnatessa kohti suurempia kehiä eli maailmannäyttelyyn Tanskaan! Tässä artikkelissa keskitymme lähinnä Appan ja Tallimestarin tekemisiin ratsukkona mutta on syytä huomata että Appan menestys on ollut huimaa myös näyttelykehien puolella.

  Tanskasta voitokkaana palannut Appa saapui Tallimestarin ratsutettavaksi kolmea viikkoa ennen eliittinäyttelyä ja käyttöluokkien finaalia. Ratsukko harjoitteli ahkerasti, kenttä, hiekkatiet ja sänkipellot tulivat tutuiksi ratsukon viilettäessä ympäri Vitikkalan saarta.

  Sitten koitti se päivä että Appan oli aika suunnata kohti Kytäjää ja lauantain eliittinäyttelyn kehää. Tallimestari pesi ja puunasi Appan näyttelykuntoon ja luovutimme herran omistajalleen Mervi Santoselle joka nouti Appan. Ja menestys eliittinäyttelyssä oli huima, lopputuloksena BIS 3!!

  Seuraavana aamuna suuntasimme kohti Kytäjää Tallimestarin pakattua kisavaatteet pukupussiin, edessä oli siis käyttöluokkien finaali ja jännitys oli käsin kosketeltavaa. Perillä meitä odotti näyttelyhuumasta hyvin toipunut Appa iloisen omistajansa kanssa ja aina niin avulias Seija Paananen ynnä kameransa jolle suuret kiitokset kuvista!

  Verryttelyn myötä jännitys alkoi laueta ja loppu olikin sitten yhtä tuhkimotarinaa:

  Oman ratsastusluokan voitto, paras ensimmäistä vuotta yksin ratsastava, päivän paras ratsastussuoritus, tuomarin erikoispalkinto ja kruununa kaiken päälle koko käyttöluokkafinaalin Reserve Champion!

  On selvää että niitäkin päiviä ja hetkiä tulee jolloin kaikki ei suju näin mutta näistä hetkistä saa ja pitää nauttia, kerätä voimia kohti tulevaa. Tärkeintä kaikessa on kuitenkin säilyttää nöyrä mieli ja olla kiitollinen kaikille niille tahoille jotka ovat tämän matkan mahdollistaneet, matkan joka jatkuu. Valmennus ja valmentautuminen, valmennuksen kunnioittaminen, terve itsekritiikki omaa toimintaa kohtaan ja kanssaihmisten kunnioittaminen ovat niitä eväitä joita Tallimestarin reppuun on pakattu.

  Erityiseksi tämän saavutuksen tekee se että Appan tullessa ensimmäistä kertaa Tallimestarille ratsutukseen helmikuussa 2018, sillä ei vielä koskaan aiemmin oltu ratsastettu. 10-vuotiaalle ratsuttajalle tämä oli melkoinen haaste mutta laadukas poni ja keskinäinen luottamus yhdistettynä suureen joukkoon tukea antavia henkilöitä tekivät tämän mahdolliseksi.

  Ja sen repun kanssa matka jatkuu myös ratsukolla Appa & Patricia sillä päätökset ja suunnitelmat on tehty tulevalle vuodelle. Loimaan rotunäyttelyn jälkeen muuttaa Appa Vitikkalaan ja ratsukko jatkaa valmentautumista kohti tulevan kauden kisakenttiä.

  Kiitos kun jaksatte olla matkassa mukana!

   

   

    Takaisin