Gea Patricia Dressage

Melko monelle on fb:n kautta tullut tutuksi tyttäremme Gea Patricia. Patrician elämä hevosten parissa alkoi heti syntymästä saakka hänen viettäessään aikaansa vaunuissa tallin käytävällä vanhempien siivotessa karsinoita tai hevosia hoitaessa.
Unen määrän vähentyessä ja koppavaunujen vaihduttua avonaisempiin oltiin aivan uuden haasteen edessä. Vaikka kävely ei vielä sujunutkaan osasi tuo pieni luikero kiemurella pois vaunuista huolimatta lähes puolimetrisestä kasasta leluja päällään sillä polte oli kova päästä oikeisiin tallitöihin.
Niinpä vahinkoja välttääkseen osoittautui parhaaksi sijoituspaikaksi tyhjä turvekarsina jonka oven sai suljettua.
Turpeesta syntyi pienen taiteilijan luomuksina mitä hienoimpia kasoja ja taisi niissä joskus olla mukana sitä itseään..., puhumattakaan naaman värityksestä.

Gea Patricia Dressage on lokakuussa 2007 syntyneen Patrician oma www-sivu jonka tarkoitus on kertoa tämän pienen heppatytön matkasta hevosten ja ponien keskellä.

 

Tervetuloa mukaan matkalle!

 

 


 

 • Vuosi 2018 Tallimestarin elämässä

   

   

   

   

   

  Vaikka tätä kirjoitettaessa on vielä vuotta 2018 muutama viikko jäljellä johon mahtuu esimerkiksi vuoden viimeiset aluevalmennukset voitaneen silti summata ikimuistoinen vuosi 2018.

  Vuosi 2018 sai alkunsa jo vuoden 2017 syksyllä jolloin Tallimestarin valmennukseen ja ratsutukseen muutti Roger Lumbergin omistama 6-vuotias shetlanninponiori Kakkulanmäen Virgil eli Viljo ( kasvattajat Sari Rasi ja Miia Kondratjeff ). Ilman Viljoa ja Rogeria olisi varmasti tämä " vuosikertomus " hyvin erilainen sillä heidän myötä aukenivat Tallimestarille ovet shetlanninponien maailmaan ja Rogerin mukanaololla oli merkitys jonka arvo säilyy aina Tallimestarin elämässä.

  Tallimestari ja Viljo viilettivät lähes päivittäin pitkin Vitikkalan tiluksia laukaten umpihangessa, hypäten esteitä jotka heille sponsoroi Hallahuhta-esteet, treenaten kentällä koulukiemuroita, maastoillen kilometrien pituisia lenkkejä kahdestaan yhdeksän kuukauden ajan. Ja tämä aika oli yhtä tuhkimotarinaa!

  Näiden yhdeksän kuukauden aikana Viljo saavutti neljä perättäistä Best in Show-titteliä ja kaiken kruunasi huhtikuussa 2018 Ypäjällä pidettyjen ponioripäivien lopputulos Viljon saavuttaessa kaikkien aikojen korkeimman shetlanninponiorien pistekeskiarvon 8,7 ja toistaiseksi ainoana shetlanninponina laukasta täydet 10 pistettä!

  Nämä yhdeksän kuukautta loivat Viljolle hyvän perustan jatkaa valmentautumista ja olemmekin varmoja että Viljosta kuulemme vielä! Tallimestari taustajoukkoineen toivottaa kaikkea hyvää ja menestystä Viljolle tiimeineen.

   

  Viljon valmennuksen myötä sai Tallimestari helmikuussa 2018 kyselyn Kokkolasta, Mervi Santoselta josko pientä ratsuttajaa kiinnostaisi ottaa valmennukseen 9-vuotiasta shetlanninponiruunaa Skärgårdens Onassista eli Appaa. Tästä alkoikin seuraava tuhkimotarina jota kirjoitetaan edelleen.

  Tullessaan Vitikkalaan helmikuussa 2018 oli Appa ollut omistajallaan Mervi Santosella kesäkuusta 2017 jolloin se oli myös ruunattu lähdettyään Ruotsista kasvattajaltaan ( Skärgårdens Stuteri / Johanna Pettersson ) jossa oli viettänyt vuotensa jalostusorina. Saapuessaan Tallimestarille Appa oli täysin ratsukouluttamaton, sen selässä oli kerran istuttu talutuksessa. Toki omistajansa Mervi Santosen kanssa olivat harjoitelleet ohjasajoa jne. mutta ratsastajan paino selässä ja sieltä tuotetut avut olivat Appalle täysin uusi tuttavuus.

  Nyt Tallimestarilla riitti työsarkaa sillä valmennuksessa oli samanaikaisesti sekä Viljo että Appa. Appa osoittautui erittäin viisaaksi mutta myöskin hyvin itsetietoiseksi koulutettavaksi mutta keskinäinen luottamus syntyi välittömästi. Viikot muuttuivat kuukausiksi ja Appa alkoi ymmärtämään mitä pieni ratsastaja siltä halusi.

  Toukokuun koittaessa oli edessä ensimmäinen testi jossa katsotaan mitä 2,5 kuukauden valmennus on tuottanut eli shetlanninponiyhdistyksen Sipoon näyttely ja käyttöluokat. Käyttöluokissa Appa siis osallistui Tallimestarin kanssa keskivaikeaan ratsastusluokkaan. Tämän lisäksi Tallimestari esitti Appan näyttelykehässä.

  Ja millä tuloksella! Heti ensimmäisessä käyttöluokassaan ratsukko saavutti omassa ryhmässään toisen sijan joka oikeutti heidät osallistumaan myöhemmin syksyllä järjestettävän eliittinäyttelyn yhteydessä pidettävään käyttöluokkien finaaliin joka siis on kutsukilpailu. Ja kuin kruunuksi aurinkoiselle helatorstaille Tallimestarin esittämä Appa palkittiin 1 palkinnolla ollen Champion ruuna sekä orien ja ruunien Reserve Champion ja Tallimestari itse palkittiin ensimmäisessä näyttelyssään näyttelyn parhaana esittäjänä.

   

  Seuraava merkittävä hetki koitti Tallimestarille kun hänen elämänsä ensimmäinen oma kasvatti, shetlanninponin orivarsa Alfons van Vitikkala syntyi. Alfons osallistui Tallimestarin esittämänä Vitikkalan näyttelyyn kesäkuussa saaden 1 palkinnon ja ollen orivarsojen Champion. Samaisessa näyttelyssä Tallimestari ja Appa osallistuivat toistamiseen keskivaikeaan käyttöluokkaan ratsukkona saavuttaen jälleen toisen sijan. Vitikkalan näyttelystä Appa palasi takaisin omistajalleen Mervi Santoselle valmistautuen Tanskan maailmannäyttelyyn jossa pärjäsikin varsin mallikkaasti ollen luokkavoittaja, Champion ruuna ja mustien Reserve Champion.

  Tallimestarin kesä kului useita shetlanninponeja valmentaen ja ratsuttaen kunnes koitti elokuun loppu jolloin Appa saapui takaisin Tallimestarin valmennukseen tähtäimenä käyttöluokkien sijoitusten ansiosta saavutettu eliittinäyttelyn yhteydessä järjestetty käyttöluokkien finaali johon siis oli kutsuttu kaikista eri käyttöluokista kauden aikana sijoitusten perusteella parhaiten pärjänneet.

  Eliittinäyttelyn viikonloppu alkoi lauantaina 22.09 jolloin oli vuorossa näyttelykehät. Appan saavutus niistä oli luokkavoittaja sekä koko näyttelyn Best in Show 3.

  Sunnuntaina 23.09 oli käyttöluokkien finaali jolloin areenalle astelivat Tallimestari ja Appa.

  Ja millä tuloksella! Oman ratsastusluokan voitto, paras ensimmäistä vuotta yksin ratsastava, päivän paras ratsastussuoritus, tuomarin erikoispalkinto ja koko käyttöluokkafinaalin Reserve Champion.

  Samassa yhteydessä kun eliittinäyttely lähestyi, lähestyi myös päivämäärä jolloin koittaisi yksi kauden 2018 h-hetkistä eli aluevalmennuksen katsastukset Ypäjällä Anu Korppoon valvovan silmän alla. Katsastukseen olimme ilmoittaneet Tallimestarin welsh-poninsa Kassun kanssa mutta jälleen monien onnellisten sattumien kautta tarjoutui meille mahdollisuus kokeilla Tallimestarille sitä meille kaikkein tutuinta rotua eli friisiläistä ratsuna ja näin kuviin astui friisiruuna Oeds V eli Ötsi. Ötsi on ruuna jonka olimme tuoneet Suomeen vuonna 2009 Piia Salmiselle Piian ollessa tuolloin 14-vuotias.

  Nykyisellään Piia asustaa Saksassa edustaen siellä Suomea kouluratsastuksessa viimeisen saavutuksen ollessa U25- luokan EM-finaali. Ötsi taasen asusti Suomessa omistajansa, Piian äidin Birgitta Salmisen hoivassa.

  Ensimmäisen ratsastuksen ja katsastuksen välissä oli ruhtinaaliset kaksi viikkoa ja ennen katsastusta ehti Ötsi olla Vitikkalassa viikon Tallimestarin ratsastettavana.

  Katsastuspäivä Ypäjällä koitti ja lopputuloksena oli aluevalmennuspaikka sekä Kassulla että Ötsillä! Tämä oli suuri askel pienelle ratsastajalle jonka myötä monelle tekemiselle tuli uusi merkitys ja tie kohti tavoitteita selkeytyi. Valmentautumiseen tuli entistä tarkempi suunnitelmallisuus ja kilpailukalenterin sivuja oli aika alkaa tutkimaan.

  Suunnitelmat myös Appan osalta saivat lopullisen sinetin ja Appa muutti Loimaan rotunäyttelyn jälkeen Tallimestarin hoiviin ja valmennukseen tähtäimenä kilpailukausi 2019. Samassa yhteydessä ratsukko Tallimestari & Appa saivat myös merkittävän yhteistyökumppanin kun heistä tuli satula.com:in yhteistyöratsukko.

  Appalle sovitettiin aito, oikea Equipe Emporion koulusatula jonka myötä koko ratsastus sai ihan uuden ulottuvuuden.

  Eikä tässä vielä kaikki sillä yhteistyötä satula.com:in kanssa on tarkoitus vahvistaa edelleen seuraavan yhteistyöratsukon ollessa Tallimestari & Ötsi. Uskomattoman hienoa!!

   

  10.11.2018 koitti se päivä jolloin Tallimestari suoritti debyyttinsä kouluratsastuksessa. Ratsuna friisiruuna Oeds V ja luokkana HeC:1 2000. Jännitys oli luonnollisesti valtaisa ja tavoitteeksi asetimme kaiken osuessa kohdalleen hyväksytyn suorituksen. Ja sen saimme tuloksella 59,500%, 11/20. Parasta kaikessa oli kotimatkalla Tallimestarin esittämä kysymys, " milloin on seuraavat kisat? ".

   

  Ja tulihan ne seuraavat kisat:

  02.12.2018 oli vuorossa kauden viimeiset kilpailut joihin Tallimestari oli ilmoittautunut kahdella ratsulla eli Appalla ja Ötsillä. Molemmilla samaan luokkaan eli HeC:1 2000. Ötsin kanssa tämä oli ratsukon toinen kilpailu ja Appan kanssa se ihan ensimmäinen koulustartti.

  Voisiko kauden 2018 mukavammin päättää kun tuloksilla Appa 69,800% luokan 2 ja Ötsi 66,800% luokan 3. Ötsin kanssa siis jo selkeä parannus edellisestä vaikka suoritukseen sisältyikin pari rikkoa ja Appan kanssa ensimmäisestä kilpailusta tulos johon tuskin kukaan uskalsi uskoa etukäteen.

   

  Kaudelle 2019 on katse eteenpäin ja ehdottomasti tärkeimmät tavoitteet on säilyttää tekemisen ilo, aito yhteinen luottamus ponien ja hevosten kanssa, se sanaton yhteys joka pientä Tallimestaria on yhdistänyt poneihin ja hevosiin jo syntymästään saakka. Kiitollinen, nöyrä ja toisia kunnioittava mieli. Näiden tavoitteiden varaan on rakennettu kausi 2019.

   

  Kaudesta 2018 kuuluu lämpimät kiitokset todella monelle taholle joiden tuki ja kannustus on vienyt Tallimestaria rakastamallaan tiellä eteenpäin: Roger Lumberg, Mervi Santonen, Seija Paananen, Emma Tuominen, Make Väänänen, Anu Korppoo, Hallahuhta-esteet, Pavo Finland, Satula.com, Hanna Arimaa, Birgitta Salminen, Piia Salminen, Sofia Koivuniemi, Ukit ja Mummut, kaverit sekä se suuri joukko sosiaalisessa mediassa jotka olette jaksaneet seurata, tykätä ja olla mukana Tallimestarin matkassa. Teidän kaikkien myötä on rakentunut unelmalle siivet jotka jaksavat kantaa eteenpäin!

   

   

   

   

   

    Takaisin