Gea Patricia Dressage

Melko monelle on fb:n kautta tullut tutuksi tyttäremme Gea Patricia. Patrician elämä hevosten parissa alkoi heti syntymästä saakka hänen viettäessään aikaansa vaunuissa tallin käytävällä vanhempien siivotessa karsinoita tai hevosia hoitaessa.
Unen määrän vähentyessä ja koppavaunujen vaihduttua avonaisempiin oltiin aivan uuden haasteen edessä. Vaikka kävely ei vielä sujunutkaan osasi tuo pieni luikero kiemurella pois vaunuista huolimatta lähes puolimetrisestä kasasta leluja päällään sillä polte oli kova päästä oikeisiin tallitöihin.
Niinpä vahinkoja välttääkseen osoittautui parhaaksi sijoituspaikaksi tyhjä turvekarsina jonka oven sai suljettua.
Turpeesta syntyi pienen taiteilijan luomuksina mitä hienoimpia kasoja ja taisi niissä joskus olla mukana sitä itseään..., puhumattakaan naaman värityksestä.

Gea Patricia Dressage on lokakuussa 2007 syntyneen Patrician oma www-sivu jonka tarkoitus on kertoa tämän pienen heppatytön matkasta hevosten ja ponien keskellä.

 

Tervetuloa mukaan matkalle!

 

 


 

 • Vuosi 2019 Patrician elämässä

   

   

   

   

   

  " Kaudelle 2019 on katse eteenpäin ja ehdottomasti tärkeimmät tavoitteet on säilyttää tekemisen ilo, aito yhteinen luottamus ponien ja hevosten kanssa, se sanaton yhteys joka pientä Tallimestaria on yhdistänyt poneihin ja hevosiin jo syntymästään saakka. Kiitollinen, nöyrä ja toisia kunnioittava mieli. Näiden tavoitteiden varaan on rakennettu kausi 2019."

  Näillä sanoilla suunnattiin vuosi sitten vuoteen 2019 joka nyt lähenee loppuaan. Tätä kirjoitettaessa jäljellä vielä viimeiset aluevalmennukset.

  Jo kaudelta 2018 tutuksi tullut shetlanninponiruuna Appa jatkoi valmentaumistaan Tallimestarin kanssa kaudelle 2019 tavoitteena käyttöluokkafinaali sekä shetlanninponien koulumestaruuskilpailut myöhemmin syksystä. Harjoittelun lomassa ratsukko esiintyi myös Hevoset 2019 messuilla omassa ohjelmanumerossaan " Unelma toteutuu " sekä rotuesittelyssä.

  Hevoset 2019 messuilla esiintyivät myös Tallimestari & Ötsi jotka ratsukkona jatkoivat vuonna 2018 alkanutta uraansa kouluratsastuksen aluevalmennuksessa kohti uusia tavoitteita joista jatkossa lisää.

  Messujen jälkeen keväällä 2019 oli vuorossa Suomen Friisiläishevosyhdistyksen järjestämät 1-tason kouluratsastuskilpailut Salon Vaskiossa, Koivumäen tallilla jonne Tallimestari osallistui kolmella ratsulla, kaikilla kahteen eri luokkaan. Samalla oli vuorossa debytointi HeB-luokassa.

  Ötsin kanssa Tallimestari voitti HeC-luokan saaden myös ihan kelvollisen tuloksen HeB-luokassa. Hyväksytyt suoritukset tulivat myös omalla ponilla Kassu ( WelshA ) ja Appa suoriutui mainiosti HeC-luokasta mutta debyytti luokassa HeB päättyi pillin vihellykseen Appan tehtyä uransa hienoimman esteloikan, kouluaidan yli. Tallimestari palkittiin myös päivän ahkerimpana kilpailijana startattuaan yhteensä kuusi kertaa.

  Toukokuussa 2019 saapui Tallimestarin ratsutettavaksi erittäin kaunis ja hyväliikkeinen WelsA nimeltään Backwoods Tawny eli Tarmo. Ratsukko hyväksyttiin myös kouluratsastuksen aluevalmennusrenkaaseen joten yhteiset matkat Ypäjälle Ötsin kanssa alkoivat.

  Kesäkuun alussa oli jälleen vuorossa shetlanninponien rotunäyttely käyttöluokkineen Vitikkalassa. Appa osallistui sekä rotunäyttelyyn että vaikeaan ratsastusluokkaan. Rotunäyttelystä 1 palkinto ja ruunaluokan voitto, käyttöluokasta vaikean ratsastusluokan voitto ja lisäksi kaikkien käyttöluokkien Champion. Näillä meriiteillä Appa lunasti paikkansa Best in Show -kehään josta esiintyi ratsain yhdessä Tallimestarin kanssa lopputuloksena BIS 3!!

  Vitikkalan shettisnäyttelyn jälkeen olikin vuorossa siirtyminen vähän suurempiin ratsuihin ja suunnata kohti Ypäjää jossa odottivat aluevalmennukset ja Ypäjän kisaviikko 12.-16.06.2019. Matkaan lähtivät ratsuiksi Ötsi ja Tarmo joilla Tallimestarin oli tarkoitus debytoida 2-tason HeB -luokissa.

  Kisaviikon debyytit ylittivät odotukset ratsukoiden saadessa hyväksytyt suoritukset kaikista luokista jonka lisäksi vielä Tallimestari & Ötsi sijoituksille kahdessa luokassa joista toisen luokan voitto ( 1/36 ).

  Kisaviikon jälkeen oli Ötsillä ja Tarmolla vuorossa rennompaa maastoilua ja valmennuksesta saatujen kotiläksyjen suorittamista. Molemmat ratsut nauttivat ja kuten kuvasta voi huomata, Ötsikin rentoutuu vähemmän koottujen askellajien parissa.

  Ötsin ja Tarmon ottaessa hieman rennommin ja valmistautuessa seuraaviin aluevalmennuksiin, viimeistelivät Appa & Tallimestari yhteistyötään kohti 6.-7.7.2019 pidettävää Suomen Shetlanninponiyhdistyksen 30v juhlanäyttelyä ja sen käyttöluokkia.

  Viimeistely voitaneen todeta onnistuneeksi sillä lauantaina 6.7 voitti ratsukko vaikean ratsastusluokan ollen kaikkien käyttöluokkien Reserve Champion. Näyttelykehässä Appa saavutti 1.palkinnon tittelillä Champion ori / ruuna!!

  Sunnuntaina 7.7 ratsukko voitti vaikean ratsastusluokan saavuttaen samalla kaikkien käyttöluokkien Champion -tittelin tuomarina toimineen Johanna Vaurio-Teräväisen kokeneen silmän alla. Näyttelykehässä Appalle jälleen 1.palkinto ollen nyt Reserve Champion ori / ruuna.

   

  Turun näyttelystä runsaiden ruusukkeiden ja pokaalien lisäksi kotiintuomisena Tallimestarilla oli alkava kesäflunssa joka päivä päivältä äityi vain pahemmaksi ollen pahimmillaan seuraavana lauantaina eli 13.7 kun vuorossa oli Welsh Summer Show ja siellä ratsastusluokat Kassulla ja Tarmolla. Edellinen yö meni niistäessä ja kuumeen puskiessa läpi mutta Tallimestari ei halunnut luovuttaa. Itävallan serkku Mikael lähti mukaan hevostenhoitajaksi ja hevosauton keula suunnattiin kohti Sastamalaa, odotukset eivät olleet kovin korkealla.

  Tallimestari osallistui Kassulla luokkaan helppo II raviohjelma ja voittohan sieltä tuli.

  Tarmon kanssa Tallimestari osallistui vaikeaan ratsastusluokkaan ja voittohan se sieltäkin tuli.

  Koska kaikki luokkavoittajat olivat oikeutettuja osallistumaan koko Shown Ridden Champion -valintaan, oli Tallimestarin tehtävä päätös kummalla ratsulla osallistuu. Ja koska Tarmolla oli jo valmiiksi satula selässään, osui valinta Tarmoon, lopputuloksena kaikkien ratsastusluokkien voitto ja Ridden Champion 2019! Sitten ponit kyytiin ja kotiin parantelemaan itseään.

   

  Muutama päivä lepoa ja taas mentiin. Nyt suuntana perinteinen mökkiloma Mikkelissä johon luonnollisesti kuuluvat myös ponit. Nyt mökkiloman kohokohtana oli oman Ixi-ponin syntymäpäivät.

  Onnellisten sattumien kautta suuntasimme kulkumme kohti Kotkaa jossa meitä odotti Jenni Silventoinen & Hazelberg's Macho. Tallimestari ja Macho tapasivat toisensa ensimmäistä kertaa ja ajatuksena oli josko Machosta voisi tulla opetusmestari ja kisakaveri Tallimestarille Ötsin rinnalle.

  Ja niinhän siinä kävi että elokuun alussa muutti Macho Vitikkalaan, totuttelu yhteiseloon sai alkaa. Ensimmäiseen yhteiseen kilpailuun ratsukko osallistui 07.09 tuloksena sinivalkoinen ruusuke.

  Samalla täytettiin hakemuksia aluevalmennukseen Machon ja Ötsin kanssa ja vielä testattiin Macholla yksi kilpailu tuloksena jälleen sinivalkoinen ruusuke. Nyt prosentitkin olivat jo päälle 73.

  Kun 07.09 käydyn kisan jälkeen saatiin Machon tavarat purettua autosta oli sinne jo pakattava samantien Appan varusteet ja suunnattava kohti Ähtävää jossa pidettiin kauden 2019 shetlanninponiyhdistyksen käyttöluokkien finaalit. Tiivis tahti ja aikataulu ottivat oman veronsa eikä ratsukko ollut finaalissa parhaimmillaan, suoritus oli aika kaukana siitä tasosta mihin parhaimmillaan olisivat voineet yltää mutta silti hyväksytty suoritus ja toinen sija.

  Alkuperäisen suunnitelman mukaan oli Appan tarkoitus palautua 1,5 vuotta kestäneeltä valmennusjaksolta Tallimestarin hoivista takaisin omistajalleen Mervi Santoselle Kokkolaan juurikin täältä Ähtävän finaaleista mutta päätimme loppumetreillä vielä osallistua Shetlanninponien vuoden 2019 koulumestaruuskilpailuihin Harjuun 28.09 johon olisi hienoa päättää yhteinen taival joka alkoi helmikuussa 2018 tuolloin vielä täysin ratsastamattomalla Appalla.

  Ilmassa oli haikeutta, eron tunnetta, monia muistoja yhteiseltä taipaleelta kun ratsukko valmistautui suorituksiinsa. Kahden luokan tasaisilla suorituksilla tuloksena oli koulumestaruuspronssia johon oli hienoa päättää yhteinen taival, taival joka oli antanut niin paljon, luonut uusia tuttavuuksia, ystävyyksiä, kaveruutta ja paljon muuta. Tallimestarin oli aika siirtyä isompien ratsujen selkään mutta Appan askeleet säilyvät sydämessä aina!

   

  Kaiken tämän kanssa samaan aikaan, alkaen jo alkukeväästä valmistauduttiin Vitikkalassa elokuun lopussa pidettävään friisiläisen hevosrodun kantakirjanäyttelyyn eli Keuringiin. Tallimestarin päätyönä keuringiin liittyen oli valmentaa kasvattiamme Jebina van Vitikkalaa sekä selästä että maasta. Olimme tehneet päätöksen että Tallimestari saa yksin vastata Jebinan valmennuksesta ja valmistelusta keuringiin kaikilta osa-alueilta.

  31.08 koitti päivä jolloin Tallimestari talutti Jebinan ammattijuoksijoiden käteen ja Hollannista saapuneiden tuomareiden silmien alle. Lopputuloksena keuringin ainoa 1.premie ja Keuring Champion! Tuolloin 11-vuotiaan Tallimestarin tekemä työ huomioitiin myös päätuomarin Louis Hompen toimesta hänen mainitessaan siitä erikseen emokantakirjalle kirjoittamassaan kertomuksessa Suomen keuringista.

  Koska samanaikaisesti keuringin kanssa olisi Ypäjällä ollut katsastus seuraavan kauden kouluratsastuksen aluevalmennuksiin joihin hakemuksen Machon ja Ötsin osalta lähetimme, anoimme katsastusmahdollisuutta seuraavan valmennuksen yhteyteen 12.-13.10.

  Ennen tätä katsastusta oli kuitenkin vuorossa Barokkihevospäivä 2019 06.10 jonne Tallimestari ilmoittautui kahdella ratsulla, Ötsillä ja Jebinalla. Erityinen jännitys kohdistui Jebinaan jonka kanssa ratsukolla oli edessään ensimmäinen yhteinen startti koskaan ja ylipäätään Jebinan neljäs startti edellisen ollessa vuodelta 2016!

  Ötsin kanssa ratsukon suoritukset olivat melko tasaisia ja joitakin ruusukkeita tarttui matkaan mutta erityisen ilahduttavaa oli että Jebinan kanssa tavoitteena ollut hyväksytty suoritus täyttyi ja prosenttejakin tuli 60!

  Tämän jälkeen olikin vuorossa katsastus aluevalmennuksiin Ötsin ja Machon kanssa Anu Korppoon valvovan silmän alla. Loppupalautteen yhteydessä sai Tallimestari ilmoituksen tulleensa hyväksytyksi molemmilla ratsuilla valmennusrenkaaseen mutta sen suurimman pommin Anu pudotti kertoessaan aikovansa lähettää Tallimestarin & Ötsin maajoukkuevalmennusten katsastuksiin jotka olisivat jo viikon päästä! Olihan tämä ollut jokin kaukainen unelma, ehkä sitten joskus mutta että nyt!

  Anu kyllä lohdutti että jos nyt ei riitä niin Tallimestarilla on vielä vuosia edessä lapsiratsastajana joten seuraavana vuonna voi yrittää uudestaan.

  Niin koitti päivät 18.-19.10 ja jännitys oli huipussaan. Kaksipäiväisen katsastuksen ensimmäisen päivän jälkeen tuntui että varmaan olisi viisainta pakata polle autoon ja mennä kotiin miettimään mitä on kouluratsastus mutta toisen päivän iltana, Tallimestarin suorituksen oltua päivän viimeinen, toivotettiin ratsukko tervetulleeksi maajoukkueen valmennusrenkaaseen ja vielä kommenteilla jotka eivät ihan heti unohdu ja joiden voimalla jaksaa pitkälle.

  Kaikki tämä tarkoittaa että työmäärä kasvaa, vaatimustaso nousee ja Ypäjällä tullaan viettämään pelkästään valmennusten osalta vähintään kaksi viikonloppua kuukaudesta. Mutta ei haittaa!

   

  Kilpailujen osalta kausi oli tarkoitus jo päättää mutta sattumien kautta vielä viimehetkellä päätettiin osallistua 02.11 Hevosopisto Dressage Challenge kilpailuihin jossa Tallimestarin luokaksi valikoitui debytointi kansallisella tasolla. C-lupa pikaisesti hankintaan ja ilmoittautuminen Kipaan.

  3-tason mukaisesti rata kolmelle tuomarille, lopputuloksena luokkavoitto prosentein 67,5 ja erityisesti mieltä lämmitti luokan päätuomarin, Osmo Metsälän antama 70% ja kommentit. Kilpailu oli samalla Winter Cupin ensimmäinen osakilpailu joskin seuraavissa osakilpailuissa vaatimustaso kasvaa joten harjoittelemista riittää.

   

  Kiitokset kuluneesta vuodesta kuuluvat niin monelle taholle että jos nimiä alkaisi luettelemaan olisi hyvin todennäköistä että jokin unohtuisi. Mutta ilman näitä tahoja ei tämä olisi ollut mahdollista. Jälleen tämä kaikki voidaan summata samoin sanoin joilla kausi 2018 päätettiin ja vuosi 2019 aloitettiin.

  Kaudelle 2020 on jo nyt valmennus- ja kisakalenterissa useita merkintöjä mutta erityisesti kisojen osalta ne ovat tavoitteita joita kohti halutaan edetä, ne eivät saa olla pakkoja joiden saavuttaminen muodostaa tekemisestä suorittamisen vaan niitä kohti halutaan kulkea nöyrällä mielellä, iloiten jokaisesta uudesta päivästä jolloin saa taas nauttia tekemisestä muistaen että ensin on opittava epäonnistumaan, vasta sitten voi oppia onnistumaan.

   

   

   

    Takaisin