Omien kasvattiemme lisäksi myymme myös muita friisiläishevosia.
Toimintaamme kuuluu myös räätälöity hevosen hankinta asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan.

 

 

 • Nyt se voisi olla mahdollista!

   

   

   

   

   

  Kiinnostaisiko hankkia nuori friisiläinen?

  Van Vitikkala on kasvattajanimi joka yhdistetään friisiläiseen hevosrotuun. Suomessa nimi on tiedostettu jo useita vuosia mutta erityisen ilahduttavaa on huomata että se on saanut suurta mielenkiintoa osakseen myös rodun alkuperämaassa, Hollannissa.

   

  Kuten muillakin tiettyyn rotuun perustuvilla eläinlajeilla, myös rotuhevosten jalostuksen ja kasvatuksen yhtenä lähtökohtana on rotunäyttelyt joiden mukanaan tuomat meriitit määrittelevät tietyn pohjan kasvatustyön laadukkuudelle.

  Suomessa friisiläiselle hevosrodulle on järjestetty keuring- eli rotunäyttely viidesti, vuosina 2007, 2009, 2011, 2013 ja 2015. Vuodesta 2009 alkaen on Vitikkalan hevoset esiintyneet keuringeissa ollen jokaisena vuonna sekä keuring Championeja että reserve Championeja. Vuodesta 2011 lähtien on Championiksi valittu oma kasvattimme.

  Vitikkalan hevoset ovat näissä keuringeissa saavuttaneet yhteensä 11 ster-arvoa. Ster on valioarvo jonka saavuttaa n. 20% rodun yksilöistä. Tämän lisäksi hevosemme ovat saavuttaneet tavoitellun 1st premien arvon 9 kertaa. 1st premie myönnetään n. 10% rodun yksilöistä. Vuoden 2015 keuringissa edellisten lisäksi kasvatillemme myönnettiin KFPS Stb Kroon-arvo, joka on korkein arvo minkä alle 7-vuotias friisiläinen tamma voi saavuttaa.

  Näiden tulosten perusteella uskallamme luottaa siihen että kasvatus- / jalostustyömme on oikealla suunnalla noudattaen niitä kriteerejä ja pyrkimyksiä mitkä rodun kantakirja on sille asettanut, nyt ja tulevaisuudessa.

   

  Iloksemme olemme jälleen saaneet huomata siitostammojemme olevan edelleen kantavina joten mikäli kaikki menee hyvin, on tulevana keväänä odotettavissa lisäystä hevoslaumaamme. Tämän lisäksi tuleva kevät on tiivistä astutusaikaa kun siitostammojemme lisäksi nuoremmat kasvattimme näyttelymenestyksen jälkeen ryhtyvät sukua jatkamaan.

   

  Käytännössä tämä tarkoittaa että olemme tulleet vaiheeseen jossa meidän on ryhdyttävä katsomaan ainakin osalle kasvateistamme uusia koteja ja kysymys kuuluukin, oletko haaveillut omasta friisiläisestä? Voisiko nuori friisiläinen olla se yksilö jonka kanssa haluaisit kavioliiton, jonka kanssa kehittyisitte yhdessä, jonka kanssa yhteinen taival rakentaa sellaisen ystävyyden jota vain friisiläinen hevosrotu voi tarjota.

  Haluaisitko yksilön jota on käsitelty syntymästä lähtien, haluaisitko yksilön joka on saanut jo emältään esimerkin luottamuksesta ihmiseen. Haluaisitko yksilön joka on saanut liikkua vapaasti suurissa tarhoissa ympäri vuoden yhdessä ikäistensä lajikumppaneiden kanssa. Haluaisitko yksilön jonka ruokintaan on kiinnitetty huomiota jo sikiövaiheesta lähtien. Haluaisitko yksilön jonka laadukkuus ja verilinjat hakevat vertaistaan?

   

  Mikäli tunnet että kasvateistamme voisi löytyä se oikea, ole rohkeasti yhteydessä ja katsotaan yhdessä voisiko meiltä löytyä se elämäsi hevonen!

   

   

   

   

    Takaisin