• Shetlandshow Vitikkala 16.06.2018
  Suomen Shetlanninponiyhdistys yhdessä länsirannikon alajaoston kanssa järjestävät shetlanninponien rotunäyttelyn Vitikkalassa 16.06.2018. Rotunäyttelyn lisäksi tapahtumassa myös käyttöluokat joiden yhteydessä pääset seuraamaan shetlanninp..
  Lue lisää
 • Ponioripäivät 21.04.2018. Kakkulanmäen Virgil & Tallimestari
  Kun 02.10.2017 10-vuotta täyttänyt Patricia Salminen eli tutummin " Tallimestari " sai 04.10.2017 pariksi viikoksi ratsutettavaksi shetlanninponiorin nimeltään Kakkulanmäen Virgil eli Viljon, ei kukaan meistä osannut kuvitella mihin tämä johtais..
  Lue lisää
 • Friesien van Vitikkalan ja Hallahuhdan yhteistyö laajenee
  Hallahuhdan Ratsastuskeskus, Team Emma Tuominen, Hallahuhta-esteet ovat tuttuja nimiä hevosurheilun keskuudessa joiden takaa löytyy myös tutut nimet Emma Tuominen ja Kirsi Tuominen. Kun kilparatsastajana ja ratsuhevosten koul..
  Lue lisää
 • Pikku Evertin kuulumisia
  Heippa kaikille! Mä oon siis Evert mutta mua sanotaan Vertiksi. Mä muutin tänne Vitikkalaan viime sunnuntaina ja se oli kyllä tosi jännä päivä. Kun mulle aikanaan kerrottiin että olen jo liian iso poika tissille ja äitin pitäisi ryhtyä kuntout..
  Lue lisää
 • Leasingiin tarjotaan 4-vuotias Welsh Part bred Westerhuis Valerie
  Nyt tarjolla ainutkertainen mahdollisuus erittäin laadukkaan ponin leasingiin. Valerie on 4-vuotias, peruskoulutettu ja ratsuponikantakirjattu, kookas ( säkä 147 ) Welsh Part bred. Valerien olemme hankkineet Hollannista 2-..
  Lue lisää
 • Gere muutti Saarijärveltä Koskelle, Ursula van Vitikkala tähtää Eija Maukosen tulevaisuuden kilparatsuksi
  Viimevuosina yksi kiistatta maamme menestyksekkäimmistä friisiläisistä kouluratsastuksen puolella on ollut friisiruuna Gerke B ( Ster+Sport ) niin rodun omissa kilpailuissa kun myös kansallisella vaativalla tasolla. Geren omi..
  Lue lisää
 • Vitikkala Dressage Teamin Eija Maukonen parrasvaloissa Ypäjällä
  Suomenratsujen kuninkaallisia vietettiin kuluneena viikonloppuna Ypäjällä. Useissa luokissa nähtiin hienoja suorituksia ja luonnollisesti meitä ilahdutti Eijan menestys kasvattajakilpailussa ensin lauantaisen kolmossijan johd..
  Lue lisää
 • Kasvattipäivä 13.05.2017
  Ensimmäisen lämpimän kevätpäivän saattelemana kokoontui Vitikkalaan kasvattipäivän viettoon joukko iloisia van Vitikkala-kasvattien omistajia. Osa oli entuudestaan tuttuja toisilleen ja tapahtuman jälkeen tunsivat kaikki tois..
  Lue lisää
 • Musta Helmi / Black Pearl, tutustuminen friisiläiseen hevosrotuun
  Vuosien saatossa olemme iloksemme saaneet huomata kiinnostuksen kasvun friisiläistä hevosrotua kohtaan. Tästä johtuen olemme rakentaneet palvelutuotteen jonka kautta haluamme jatkossa tuoda mahdollisuuden tutustua rotuun enti..
  Lue lisää
 • Suomi 100 näkyy myös Vitikkalassa
  Juhlavuosi tulee näkymään myös Vitikkalan tapahtumatarjonnassa. Aloitus tulevaan kesän tapahtumiin on huhti-toukokuussa jolloin Vitikkalaan kokoontuu kasvattipäiville van Vitikkala-hevosten omistajat viettämään viikonloppua. ..
  Lue lisää
 • Vitikkalassa tapahtuu. Shetlanninponinäyttely kesäkuussa 2017
  Vitikkala Weekend-tapahtumat saavat jatkoa vuonna 2017 kun Suomen Shetlanninponiyhdistyksen länsirannikon alajaosto järjestää Shetlanninponinäyttelyn Vitikkalassa. Näyttelyalueena tulee toimimaan n. 1ha suuruinen derbykent..
  Lue lisää
 • Vitikkala Dressage Teamin Sofian ja Masan kisadebyytti
  Sofia Palmu ratsastajana on jo vanha tuttavuus teamin vahvuudessa mutta ratsukkona Soffu ja Masa eli friisiori Maas fan de Mersken aloittivat yhteistyönsä keväällä 2016. Kun syksyllä 2015 kohtasimme kaikki suuren järkytyks..
  Lue lisää
 • Hevosurheilun ratsastus nro.48 17.06 2016
  Friisiläinen hevosrotu, sen kasvatus ja jalostus saivat runsaasti palstatilaa Hevosurheilu-lehden ratsastusosion pääjutussa numerossa 48 joka ilmestyi 17.06.2016. Ohessa linkki artikkeliin: img/file.php?id=30551
  Lue lisää
 • Vitikkala Dressage Team muuttuu ja kehittyy
  Kilpailukauden 2016 jo käynnistyttyä, on muutoksia ja kehitystä tapahtunut myös Vitikkalan kouluratsastusjoukkueen suhteen. Muutosten osalta tapahtumat saivat alkunsa kun teamin alkuperäiseen kokoonpanoon kuuluneen ratsuko..
  Lue lisää
 • OKRA Maatalousnäyttely 6.-9.7.2016
  Kun Tampereen hevosmessut, Hevoset 2016 saatiin kunnialla päätökseen runsaslukuisen yleisön ja friisiläisestä hevosrodusta kiinnostuneiden messuvieraiden siivittämänä, on aika suunnata katseet tulevaan. Friesien van Vi..
  Lue lisää
 • Kasvattiemme kuulumisia
  Olemme useassa eri yhteydessä kertoneet kasvatukseen ja jalostukseen liittyvistä periaatteistamme omien kasvattiemme kautta. Saadaksemme laajempaa käsitystä työmme tuloksista, halusimme kysyä kokemuksia ja kuulumisia kasvatti..
  Lue lisää
 • Nice Horses-tuotesarja
  Vitikkalan Rustholli on vastannut jo muutamia vuosia Nice Horses-tuotesarjan maahantuonnista. Tuotteita on ollut saatavilla eri tapahtumien yhteydessä ja olemme halunneet edetä maltillisesti tuotesarjan markkinoinnin suhteen ..
  Lue lisää
 • phryso 11/november 2015 artikkeli suomeksi
 • Phryso 11/november 2015
  Kun maassamme ryhdytään kasvattamaan hevosrotua joka on yksi vanhimmista Euroopan mantereella ja sen lisäksi kotoisin Hollannista, maasta jonka merkitys hevosurheilulle ja jalostukselle on maailmanlaajuisesti tunnettu monien ..
  Lue lisää
 • Keuring 2015 - Tuhkimotarina
  Vitikkala Weekend-tapahtumassa 21-23.08.2015 pääosaa esitti Suomen friisiläishevosyhdistyksen virallinen kantakirjakirjanäyttely eli keuring. Näyttely oli järjestyksessään viides Suomessa järjestetty kantakirjanäyttely. Näytt..
  Lue lisää
 • Vitikkala Weekend 21.-23.8.2015 majoitukset tapahtuman aikana
  Oheisesta linkistä pääset katsomaan informaatiota jota olemme koonneet liittyen majoituspalveluihin tapahtuman aikana: img/file.php?id=15804
  Lue lisää
 • Friisiklinikka Kokemäellä 16.05.2015
  Ohessa infoa klinikasta. Huomioittehan että viimeinen ilmoittautumispäivä on 30.04.2015.
  Lue lisää
 • Friisivinkit
  Tässä osiossa kerromme friisiläisten omistajille tai muutoin rodusta kiinnostuneille vinkkejä jotka itse olemme huomanneet toimiviksi omilla hevosillamme. Haluamme korostaa heti näin aluksi että kyseessä ei ole mikään " lakik..
  Lue lisää
 • Omat hevoset sivu päivitetty. Esittelyssä Vitikkalan 2014 kasvatit
  Friesien van Vitikkalan vuoden 2014 kasvattien tiedot ovat nyt päivitetty sivuillemme osioon Hevoset / omat hevoset. Vieraile sivustolla ja tutustu uusimpiin kasvatteihimme. Laadukasta friisivarsaa ei välttämättä tarvitse etsiä Hollannista vaan my..
  Lue lisää
 • Friisiläisten koulumestaruus 2014
  Suomen Friisiläishevosyhdistyksen järjestämät koululuratsastuskilpailut pidettiin Kytäjällä 13.09.2014. Kilpailuissa ratsastettiin kaksi luokkaa eli Luokka II heB:3 ja Luokka III Z1 sport predikat ohjelma joka oli samalla Friisiläisten mestaruuslu..
  Lue lisää
 • Vitikkala Dressage Teamin kisadebyytit jatkuvat
  Lauantaina 28.06.2014 Helsingissä, Laakson kentällä debytoi Vitikkala Dressage Teamin ratsukko Riina Vesterinen ja ruuna Freark. Luokkana ratsukolla oli Kansallinen 5-v championsarjaan 2014 kuuluva FEI Kenttäkilpailuohjelma C..
  Lue lisää
 • Tampere Dressage Festival 13-15.06.2014
  Vitikkala Dressage Teamin ratsukko Saana Sarmela ja ori Maurus osallistuivat kouluratsastuksen SM-kilpailuihin Tampereella 13-14.06.2014. Perjantaina 13.06 oli luokkana Nuoret SM-2014 Prix St.Georges joka kokonaisuudessaan ei..
  Lue lisää
 • Tekla van Vitikkala
  06.06.2014 koitti päivä, jolloin vuorossa oli neljännen vuoden 2014 van Vitikkala -varsan syntymä. Ster-tamma Linda 'fan Panhuys' varsoi tuolloin kookkaan tammavarsan joka sai nimekseen Tekla van Vitikkala. Van Vitikkala o..
  Lue lisää
 • Varsomiskausi 2014 on alkanut
  Oripäivät 2013, vierailut eri oriasemilla, monet matkat Hollantiin, lukemattomat tunnit emälinjojen, rakennetaulukoiden ja testitulosten parissa, kiimakontrollit, siemennykset, ultraukset. Siitä oli vuosi 2013 rakennettu. ..
  Lue lisää
 • Hevosen lastauksessa voima ei ole valttia
  Kevään koittaessa on jälleen tullut aika jolloin talven pimeinä tunteina tehdyt suunnitelmat ja tutkimukset orivalintojen osalta muuttuvat todeksi ja tammojen on aika suunnata oriasemalle. Nyt vuorossa ovat siitostammamme ..
  Lue lisää