Tällä sivulla esittelemme omat hevosemme ja kasvattimme. Tarkempaa tietoa jalostukseen ja kasvatukseen liittyvistä periaatteistamme löytyy Vitikkalan Rustholli / van Vitikkala -sivulta.
 

 • Lunia van Vitikkala 1st premie

   

   

   

   

   

  Rotu: Friisiläinen

  Sukupuoli: Tamma

  Syntynyt: 06.04.2011

  Isä: Tsjalle 454

  E.isä: Fridse 423

  Omistaja: Mia Willing

   

  Lunia eli " Lumppu " on yksi lempivarsoistamme johtuen varmaankin hänen kovasta kohtalostaan 4 kuukauden ikäisenä jolloin Lunia emä, Ypäjän keuringin 2009 Champion, 1.premien tammamme Willy jouduttiin lopettamaan.

  Pieni Lunia ei tuolloin ymmärtänyt, mihin äiti hävisi ja hirnuntaa kesti karsinassa monta päivää. Emänsä menetyksen jälkeen Lunia kiintyi entistä enemmän meihin ihmisiin ja on yhä edelleen hyvin tarkka ja herkkä hakien turvallisuuden tunnetta.

  Lunia sai kuitenkin pientä lohtua haavoihinsa kun kasvattimme Anke van Vitikkalan emä, Linda otti pienen varsulin äidilliseen huomaansa, toki imetys oli poissa mutta muutoin hoiti kun omaansa.

  Lunia esiintyi 2011 keuringissa Lindan rinnalla saaden 1.premien ja on tästä jatkanut kasvuaan ollen nykyisellään lähes 170 säkäinen nuori tamma. Kasvu jatkuu vielä joten annamme Lunian kehittyä rauhassa ja katsomme mitä kehitys tuo mukanaan.

    Takaisin