Tällä sivulla esittelemme omat hevosemme ja kasvattimme. Tarkempaa tietoa jalostukseen ja kasvatukseen liittyvistä periaatteistamme löytyy Vitikkalan Rustholli / van Vitikkala -sivulta.
 

 • Vera van Hiddum Stb ster full pedigree, keuring Reserve Champion

   

   

   

   

   

  Rotu: Friisiläinen

  Sukupuoli: Tamma

  Syntynyt: 12.03.2006

  Isä: Andries 415

  E.isä: Oege 267

  Omistaja: Vitikkalan Rustholli

   

  Vera saapui meille nuorena tulisieluisena tammavarsana Hollannista vuonna 2008. Tuolloin tuo säpäkkä neitokainen karkoitti tallistamme pari kengittäjää mutta onneksi perusterveenä yksilönä ei tarvinnut juurikaan lääketieteellistä apua sillä mukana olisi varmaan mennyt myös lääkäri.

  Periksi emme antaneet vaan määrätietoisella käsittelyllä tästä täysisukuisesta neitokaisesta alkoi kehittymään mitä hurmaavin nuori tamma ja ollessaan 3-vuotias vuonna 2009 Ypäjän keuringissa Vera lunasti lupauksensa saavuttaessaan kantakirjauksen ster-arvolla, ollen tammaluokan voittaja sekä keuringin Reserve Champion nuoren tammamme Willyn ollessa Champion.

  Ratsukoulutukseen Vera pääsi vasta 4-vuotiaana koska katsoimme parhaaksi antaa neidin kasvaa rauhassa, myös henkisesti. Samalla alkoi myös Veran ura siitostammana johon sukuisuus antoi edellytykset ja hyvät oletusarvot.

  Ja ei oletuksiin ole tarvinnut vielä toistaiseksi pettyä. Verasta on kehkeytynyt vuosien saatossa yksi parhaimmista siitostammoistamme ehkä parhaana esimerkkinä tästä vuoden 2013 keuring, jossa Vera esiintyi yhdessä kahden varsansa kanssa ( Melanie 1.v ja Saskia maitovarsana ). Molemmat varsat saivat näyttelyssä 1.premiet Melanien ollessa Keurin Champion ja Saskian voittaessa varsaluokan. Voiko kasvattaja enää enempää tammaltaan odottaa!

    Takaisin