Tällä sivulla esittelemme omat hevosemme ja kasvattimme. Tarkempaa tietoa jalostukseen ja kasvatukseen liittyvistä periaatteistamme löytyy Vitikkalan Rustholli / van Vitikkala -sivulta.
 

 • Westerhuis Valerie 1st premie

   

   

   

   

   

   

  Rotu: Welsh Part Bred

  Sukupuoli: Tamma

  Syntynyt: 19.05.2013

  Isä: Valerio

  E.isä: Kielshoop Honeyhill

  Omistaja: Vitikkalan Rustholli

   

  Friisiläisten keskellä Valerie on kolmas ponimme ja toinen Welsh-rodun edustaja.

  Valerie on syntynyt Hollannissa ja kasvattajana on Westerhuis joka tunnetaan laadukkaista Welsh-poneistaan ja erityisesti niiden hienon luonteensa johdosta.

  Valerie oli kahden viikon ikäinen varsa kun Hollannissa ollessamme kävimme tervehtimässä hänen kasvattajaansa. Näimme Valerien emänsä kanssa laitumella ja jostain käsittämättömästä syystä suustani pääsi lausahdus " haluan tuon varsan ". Siinä ei sinällään ollut mitään järkeä koska emme tienneet rodusta yhtään mitään, sen suvuista puhumattakaan. Mutta kun siinä varsassa oli sitä jotain, jotain mitä ei voi selittää, se tunne kun näkee ainutlaatuisen yksilön, rodusta riippumatta.

  Mutta eihän Valerie tietenkään ollut myytävänä. Muita varsoja meille tarjottiin mutta ne eivät säväyttäneet, asia jäi siihen ja palasimme kotiin friisiläisten kanssa.

  Olin jo unohtanut koko asian kunnes sain Hollannista puhelun tuttavaltamme. Se meni jotenkin näin, " muistatko silloin kesällä kun näit sen yhden Welsh-tammavarsan. Kasvattaja oli joutunut luopumaan osasta hevosia joten otin varsan tänne eli milloin otat sen Suomeen? " 

  Kesti hetkisen kun mietin että mikä ihmeen varsa kunnes muistin...ai että Welsh pb meille. Mutta eihän siinä mikään auttanut, olin kerran sen sanonut haluavani ja mieleen palautui muistikuva pienestä, sirosta ja elegantista koipeliinista joka kirmasi emänsä rinnalla Hollannin niityillä. Eihän siinä muu auttanut kun järjestää kuljetus Suomeen.

  Kesällä 2015, ystävämme Alfons van Proosdijn viettäessä meillä aikaa kouluttaen hevosiamme, näin ilmoituksen Vermon kansallisesta poninäyttelystä. Sanoin Alfonsille että mitäpä jos annetaan pari päivää vapaata friiseille ja valmistellaan Valerie näyttelyyn.

  Seikkailunhaluisena kaverina Alfons oli heti mukana ja niin alkoi Valerien valmistelu kohti Vermoa. Olimme kasvattaneet sille hienoa harjaa kuten muillakin tallimme asukeilla ja nyt ei muuta kun sakset käteen ja tukka pois. Ai kamalaa!! Sitten loput jouhet nyyttiin ja langalla nippuun, kyllä sydän itki verta mutta niin se kait oli tehtävä. Hieman juoksutusta ja liike näytti edelleen jumalaiselta, ainakin meidän mielestä, joten sinne vaan. Vermossa oli kuulema myös jokin Hippoksen kehä joten soitto Hippokseen ja kyselyä mites siihen voi osallistua. Vastaus kuului että ponilla pitäisi olla riittävän hyvä suku jotta olisi kantakirjakelpoinen. Ai jaa, mielestäni sillä meriittien perusteella hyvä suku mutta lähetän paperit niin katsokaa kelpaako. Kelpasihan tuo...

  Vermoon päästyämme päivä alkoi Hippoksen mittauksella. Sitten oli siirtyminen Hippos-kehään ja esittäjänä toimineen Alfonsin totaalinen järkyttyminen hänen kuultuaan että kehässä on kypäräpakko. Alfonsin ilme oli näkemisen arvoinen kun kerroin hänelle että kansallisen säännön mukaisesti hänellä tuli olla kypärä päässä. Onneksi sellainen oli autossa mukana ja leukahihnaa säätäessään mutina oli melkoinen ja kuului näin; " olen Leeuwardenissa vuosia esittänyt jalostusoreja oripäivillä, kouluttanut varsasta saakka jalostusori Onnen, sisäänratsastanut jalostusori Jasperin jne ja nyt olen menossa yksinäni ponin kanssa kehään kävelemään ja minulla pitää olla kypärä päässä ## ! "

  Juuri niin Alfons, potta päähän ja baanalle. Tuloksena tästä esityksestä oli kuitenkin 1-palkinto Hippoksen kehässä josta matka jatkui varsinaiseen näyttelykehään. Ja voi sitä riemua kun Alfons sai kuulla että siellä ei ole kypäräpakkoa.

  Näyttely sujui mukavasti ja Valerie sai kutsun aina uuteen ryhmään kunnes lopulta tulos oli rotunsa paras nuori ja Vuoden Ratsuponi 2015!

  Valeriesta on tarkoitus tulla tyttäremme Patrician ratsu sekä kisakaveri.

  Kuva: Valerie Vermossa

  Kuva: Alfons ja Valerie

  Kuva: pari palkintoa

  Kuva: Alfons & Elise & Patricia & Valerie

  Kuva: Valerie juuri saapunut Hollannista uuteen kotiinsa

  Kuva: Valerie emänsä ( Westerhuis Honey ) kanssa laitumella Hollannissa kesäkuussa 2013

    Takaisin