• Gere muutti Saarijärveltä Koskelle, Ursula van Vitikkala tähtää Eija Maukosen tulevaisuuden kilparatsuksi

   

   

   

   

   

  Viimevuosina yksi kiistatta maamme menestyksekkäimmistä friisiläisistä kouluratsastuksen puolella on ollut friisiruuna Gerke B ( Ster+Sport ) niin rodun omissa kilpailuissa kun myös kansallisella vaativalla tasolla. Geren omistajana ja ratsastajana on ollut Eija Maukonen joka määrätietoisesti ja riittävällä kärsivällisyydellä on valmentanut Geren vuosien saatossa sille tasolle ja niihin saavutuksiin joista koko friisiläinen hevosrotu voi maassamme olla ylpeä.

  Tämä Vitikkala Dressage Teamiin kuulunut ratsukko on edustanut teamin toimintaa vuosien saatossa lukuisilla messuilla, tapahtumissa ja kilpailuissa ollen hyvänä esimerkkinä friisiläisen hevosrodun soveltuvuudesta tasavertaisena suorittajana muiden hevosrotujen kanssa. Olemme saaneet olla mukana Geren kehityksessä kaikki ne vuodet jotka Gere maassamme on viettänyt ja erityisen iloiseksi meidät tekee se että saamme olla mukana myös jatkossa sillä 09.09.2017 on Gere saanut uudet omistajansa ja taustajoukot joiden kanssa yhteistyössä ovat tavoitteet entistä korkeammalla.

  Geren uudet omistajat ovat Marja Mikola & Minna Juusti. Kuvassa Gerestä oikealle Minna, Elina ja Marja

  Marjan ja Geren tavoitteina on kaudelle 2018 vammaisratsastuksen maajoukkuepaikka ja SM-kilpailut vammaisratsastuksen ryhmässä 3. Marjalla itsellään on näkö- ja liikuntavamma joten ratsukolle asetetut vaatimukset ovat omaa luokkaansa. On selvää että yhdistelmä vaatii erityistä lahjakkuutta hevoselta kuten myös ratsastajalta mutta sen lisäksi toimivan teamin ympärille. Tämä team koostuu Geren toisesta omistajasta Minnasta joka liikuttaa ja hoitaa Gereä normaalissa arjessa maastoillen ja osallistuen myös pienempiin kilpailuihin tulevaisuudessa.

  Marjan näkö- ja liikuntavammasta johtuen tarvitaan Gerelle myös esiratsastaja joka verryttelee hevosen ennen kilpailusuoritusta ja toimii itse suorituksen aikana groomina ratsukolle. Tämä tehtävä vaatii ratsukon ja hevosen tuntemista ja siitä vastaa Elina Rauhala. Elina Rauhala on tuttu nimi friisiläisen hevosrodun keskuudessa maassamme ja omistaa ChevaLux-nimisen ratsastuskoulun / tallin joka on myös Geren uusi koti. Elina tulee olemaan vahvasti mukana Geren valmennuksessa ja ratsutuksessa mikä on myös edellytys toimivalle yhteistyölle groomin ja ratsukon kilpailusuorituksen yhteydessä. On myös hyvin todennäköistä että tulemme näkemään Elinan ja Geren ratsukkona muiden koulukilpailujen yhteydessä.

  Geren ja Marjan sekä taustajoukkojen myötä uskomme friisiläisen hevosrodun ottavan uusia askeleita eteenpäin maassamme muistuttaen meitä kaikkia rodun monipuolisuudesta.

   

  Ja vaikka Geren ura jatkuukin eteenpäin pääsääntöisesti ilman Eija Maukosta, ei tämä tarkoita että Eijan alla ei tulevaisuudessa nähtäisi friisiläistä sillä Eijan tulevaisuuden kilpakumppaniksi on varttumassa 3-vuotias kasvattimme Ursula van Vitikkala jonka kehityksessä Eija on ollut mukana jo varsasta saakka. Ursulan on modernirakenteinen, kookas nuori tamma jonka on tarkoitus valmentua ratsuksi Eijan käsissä ensiaskeleista lähtien.

   

  Tulemme päivittämään jatkossa Vitikkala Dressage Teamin omalle sivulle tarkempia tietoja ratsukoista ja yhteistyön kehityksestä niin Geren kun Ursulankin osalta.

   

   

    Takaisin