• Hevosen lastauksessa voima ei ole valttia

   

   

   

   

   

  Kevään koittaessa on jälleen tullut aika jolloin talven pimeinä tunteina tehdyt suunnitelmat ja tutkimukset orivalintojen osalta muuttuvat todeksi ja tammojen on aika suunnata oriasemalle.

  Nyt vuorossa ovat siitostammamme Nelli ja Wardy. Nelli on 10-vuotias, 164 säkäinen friisitamma ja Wardy 7-vuotias, 170 säkäinen friisitamma. Painoa molemmilla n.550-600kg / tamma.

  Patricia on 6-vuotias tyttäremme jonka pituus on 112cm ja painoa 17kg eli kuten kuvistakin näkyy, voima ja pakko eivät ole asioita joita riimunnarulla hevoselle välitetään. Käytössä ei myöskään ole kauraämpäriä, leipäsäkkiä tai porkkanapussia vaan tuon pienen ihmisen luontainen kyky toimia rauhallisesti ja ennakkoluulottomasti tuottaen hevoselle tunteen turvallisuudesta, ilman voimaa tai pakkoa, ilman ennakkoasennetta mahdollisesta epäonnistumisesta vaan ajatuksena että nyt mennään sisälle ja lähdetään.

  Positiiviset kokemukset hevosille aiemmista kuljetuksista ovat luonnollisesti suurena apuna mutta kuten tiedämme, ne haihtuvat helposti hetkessä jos emme pysty tuottamaan hevoselle turvallisuuden tuntua lastaustilanteessa.

  Tiedämme että tästäkin asiasta on monta mielipidettä ja kokemusta mutta tämä on meidän näkemys ja koskee omia hevosiamme. Nyt Nelli ja Wardy ovat tyytyväisinä oriasemalla.

   

    Takaisin